dinsdag 15 februari 2011

Afwisseling

Uit onderzoek blijkt dat bij Triatlon minder blessures voorkomen dan bij een marathonloper. Dus iemand die, in 1 wedstrijd bijna 4km zwemt, 180km fietst en 42km loopt heeft minder kans op blessures dan iemand die 42km loopt????

Het verschil tussen beide atleten is dat een marathonloper veel eenzijdiger traint. Een triatleet heeft natuurlijk als voordeel dat hij zwemmen in zijn trainingen in kan toepassen. Ten eerste is zwemmen natuurlijk niet zo belastend voor je lichaam als rennen en ten tweede is zwemmen een totale lichaamstraining. Een andere oorzaak zou kunnen zijn dat bij het lopen constant een kracht van 2-3x het lichaamsgewicht op je pezen en gewrichten terecht komt. Bij fietsen heb je hier natuurlijk minder last van.

Een fietser blijkt in de praktijk veel minder sterk dan bijvoorbeeld een loper. Een fietser is sterk op de fiets maar laat een fietser niet lopen of iets anders doen. Vorig jaar plaatste ik op deze BLOG al een artikel over de sterkte van de wervelkolom van de fietser. Die blijkt veel minder sterk dan andere sporters. Hoezo is CORE training en afwisseling van training belangrijk?

Kort samengevat; doe net als bij VOEDING...
Train voldoende en train gevarieerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.