dinsdag 28 december 2010

This is SPARTA!

Op dinsdag is het tijd voor diepere betekenis van BEWEGEN. Deze keer aandacht voor de Spartaanse opvoeding en de link naar BEWEGEN!
De Spartanen achten de opvoeding van de ziel bijna niets waard. Voor hen lijkt het immers niet nuttig andere vaardigheden aan te leren dan die voor de oorlog. Want voor de echte Spartanen is er (maar) één moeder, het vaderland, (maar) één vriend, de oorlog, (maar) één deugd, de dapperheid en (maar) één fout, de lafheid.

Aan de kinderen is het niet geoorloofd schoenen te dragen. De voeten van zij die geen schoenen dragen, worden harder en sterker. In plaats van zachte kleden, dragen ze één mantel gedurende het hele jaar.
Aan de kinderen wordt weinig voedsel gegeven. Want zij die veel eten, worden lui en traag, en het is nodig dat soldaten snel zijn en voor diegenen die honger hebben, is alle voedsel aangenaam.

Leg je nu de link naar de tegenwoordige tijd;
De spartaanse trainingsmethode is weer in opkomst (met een vertaalslag en knipoog naar de huidige generatie). Train en benut je lichaam waar het voor bedoeld, sport op een functionele manier. Hiernaast is er een groep die er de voorkeur aan geeft om blootvoets te rennen.
Ze waren hun tijd ver vooruit en gingen uit van simpele principes die je tegenwoordig nog kunt toepassen.
Beweeg functioneel en voldoende. Eet zoveel als dat je verbuikt en eet gezond en gevarieerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.