vrijdag 3 december 2010

oefening van de week

Net voor het weekend de oefening van de week.
Na het optrekken, opdrukken is nu de andere basisoefeing aan de beurt.

Zoals ik vorige week omschreef zijn er een aantal oefeningen die eigenlijk elke training dienen terug te komen!De kniebuiging (de squat) is een oefening voor de bovenbenen maar ook voor de onderrug. Super belangrijk is de uitvoering van de oefening. Neem de volgende positie in;
Plaats beide voeten op een neutrale stand (voeten iets naar buiten gedraaid). De stand van de voeten is iets breder dan schouderbreedte. Je armen zijn langs je lichaam. Plaats een stoel zo'n 50cm achter je. Buig langzaam je knieƫn waarbij je steunt op het achterste gedeelte van de voet. Je moet tijdens de oefening de tenen kunnen blijven bewegen. Maak een kniebuiging waarbij je op de stoel gaat zitten en je armen voor het evenwicht langzaam gestrekt naar voren brengt tot schouderhoogte. Blijf zitten, laat je voeten staan en controleer de hoek in je kniegewricht.
Uitgangspunt is dat je 'knielijn' nooit over de denkbeeldige lijn van de dikke teen komt. en.... MAAK NOOIT EEN BOLLE RUG! Houd je natuurlijke kromming in de wervelkolom vast tijdens de beweging en richt je ogen op een denkbeeldig punt voor je..

Doe eens 15 herhalingen en let goed op bovenstaande beschrijving.
1. Blijf steunen op het achterste gedeelte van je voeten en vooral niet op je tenen
2. Ga tijdens de herhalingen net niet op de stoel zitten en kom weer omhoog
3. Let op de armbeweging (dit soort voor evenwicht)
4. Oefening moeilijker maken? Armen achter je nek of gestrekt omhoog houden.
3. Armen voor je uit houden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.