vrijdag 6 mei 2011

no machines!

Leuk al die trends in de fitness.
Virtueel fietsen (alsof je buiten fietst), een loopband die voor het raam staat en fitnesstoestellen waarop je gaat zitten en waar je, om je heen kijkend, je oefeningen uitvoert. Lekker makkelijk...

Ik heb op zich niets tegen fitness maar om doelloos door een zaal te lopen, een toestel op te zoeken en vervolgens een aantal herhalingen met een te licht gewicht doen zet geen zoden aan de dijk!

1. Als je iets doet doe het dan goed. Je kunt in een half uur een totale workout doen!
Zorg voor focus, bereid je voor op je training en ga aan de slag!
2. Doe dit in een inspirerende omgeving, een omgeving de je uitnodigt om het beste uit jezelf te halen! Voor de een is dat een zaal, voor de ander is dat lekker buiten. Wat past bij JOU?
3. Train je lichaam op een manier waarbij je je lichaam uitdaagt. Dwz gebruik je lichaam en doe in je training een beroep op snelheid, kracht, uithoudingsvermogen, coordinatie en lenigheid.
4. Vergeet al die toestellen eens en stel zelf of met een personal trainer een schema samen waar geen toestel aan te pas komt. Train alleen maar met je eigen lichaamsgewicht of losse gewichten, zandzakken of dergelijk! Het voordeel hiervan is dat je je coordinatie aanspreekt en veel meer een beroep doet op de kracht van je lichaam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.