vrijdag 27 mei 2011

Gewicht verliezen, misverstand 7



Er zijn meerdere misverstanden over gewicht verliezen maar ik behandel in totaal 10 mythes.
Hierbij nummer 7.

'Langzame, lange cardiotraining is de beste manier om af te vallen'

Dit is de grootste mythe en al lang achterhaald.
Zo'n 10-15 jaar geleden gingen we er nog van uit dat je langer dan 20 minuten bezig moest zijn om de vetverbranding te stimuleren. Korter dan 20 minuten had geen zin....

Hiernaast moest die cardiotraining plaatsvinden op een rustige intensiteit (praattempo). Echter.... Als je tijdens de training kunt TV kijken, lekker bijkletsen etc. dan train je gewoonweg niet hard genoeg.
Ok, in je programma is er natuurlijk ook ruimte voor hersteltraining en rustige duurtraining. Je hebt echter ook een andere vorm van training nodig.
Gisteren kon je in deze BLOG lezen dat het effect van intensieve training ervoor zorgt dat je de hele dag bezig bent om calories te verbranden. Waarschijnlijk komt dit door het feit dat je lichaam na intensieve (kracht) training volop bezig is in de herstelmodus. Kleine haarscheurtjes in de spieren, die ontstaan na training, worden na de training hersteld door het lichaam. Dit vraagt energie en dus calorieverbruik!

Dus...
Ga niet op die loopband of hometrainer zitten en kom er na 40 minuten vanaf met de verwachting dat dit zoden aan de dijk gaat zetten. Goed, als je HEEEEEEL lang niets gedaan hebt is dit een begin maar blijf je lichaam prikkelen en train af en toe lekker intensief!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.