woensdag 28 april 2010

PUSH-UPS DEEL 2

Doe je sportkleding aan en begin met een lichte warming-up. Zwaai je armen rond, doe een aantal push-ups staand tegen de deurposten. Doe hierna een aantal buikspieroefeningen en je bent klaar voor je workout.

Let op! Opdrukken is leuk, niet zwaar en bijzonder effectief.
Als je met deze instelling te werk gaat dan sta je al met 1-0 voor!
GA liggen op je buik en plaats je handen op schouderbreedte ter hoogte van je schouders. Verplaats nu je lichaamsgewicht op je bal van je voet/ tenen en je 2 handen. Houd spanning op de buikspieren en ga niet doorhangen in je onderrug! Vind je de oefening te zwaar om uit te voeren dan plaats je je handen, voeten en knieƫn op de vloer in plaats van alleen je voeten en handen. Op deze manier heb je nl. 3 steunpunten en maak je het jezelf makkelijker.

Dit laatste is erg belangrijk. Opdrukken is nl. geen oefeningen om rugklachten te gaan krijgen. Maak nu 1 volledige beweging waarbij je borstkas bijna de grond raakt en je vervolgens de armen weer strekt. STOP!
Hoe voelt dit aan? Is je houding goed en prettig? Hang je door in je onderrug?
Voel je het niet aan doe dan de oefening voor een spiegel waarbij je jezelf van de zijkant kunt controleren. Net als bij elke nieuwe oefening start je hier ook met je techniek. Dit klinkt simpel maar dit is erg belangrijk....
wordt vervolgd>>>>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.