vrijdag 26 februari 2010

Effectieve buikspieroefeningen

Wat is nou de meeste effectieve buikspieroefening?
Verschillende onderzoeken wijzen verschillende uitkomsten uit. Wat moet je nou geloven?
Allereerst dien je goed naar je eigen lichaam te luisteren. Ieder lichaam reageert weer anders op een oefening. het kan dus best zijn dat een oefening voor de een super is en voor de ander totaal niet effectief.
De buikspieren mag je in principe elke dag trainen in tegenstelling tot andere vormen van krachttraining voor bijvoorbeeld de borst, rug, benen, schouders en armen. Hierbij kun je het beste minimaal 2 dagen rust inplannen voordat je dezelfde spiergroep weer aanpakt.
Een voorbeeld.
Op maandag heb je krachttraining. Op dinsdag plan je een duurtraining om op woensdag vervolgens weer een intervaltraining in te lassen. Op donderdag train je rustig op duurtempo en op vrijdag plan je weer een sessie krachttraining.
Je ziet dat je op deze manier elke dag traint maar elke dag op een andere manier traint waardoor je lichaam toch goed uitgerust blijft.
Nu terug naar de buikspieren.
Zorg allereerst dat je je buikspieren niet alleen traint! Train altijd je hele stabilisatiekolom (buik, onderrug).

Als ik dan 1 oefening kan benoemen die echt effectief (en zwaar is);
Ga op de rug liggen en til je voeten van de grond totdat je knieeƫn een hoek van 90 graden maken. Ondersteun je hoofd met je handen. Breng nu afwisselend je rechterelleboog naar je linkerknie en daarna je linkerelleboog naar je linkerknie.
Herhaal deze oefeningen in totaal bijvoorbeeld 30x en pauzeer. Let op dat je je rug op de grond houdt en je schouders van de vloer houdt. Zo houd je nl. spanning op de buikspieren.Herhaal nogmaals 2x.
Combineer deze oefening met de Plank die verderop in deze BLOG staat afgebeeld en doe een 3-tal sessies knieheffen van ongeveer 30 seconden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.