zaterdag 20 februari 2010

Beweeg, maar dan anders...


De afgelopen jaren is in Amerika en Engeland een trend ontstaan in de fitness. (Amerika en Engeland lopen meestal in fitnesstrends iets vooruit ten opzichte van Nederland)
Bewegingsvormen waarbij men naar buiten gaat voor een intensieve, snelle workout of binnen blijft maar dan ECHT beweegt winnen steeds meer terrein.

Men waardeert het om in groepsverband een trainingsvorm uit te voeren die het lichaam uitdaagt en laat kennismaken met alle aspecten van trainingen. Dit zijn; kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie.
Hiernaast worden de oefeningen back2basic en wordt er veel meer gekeken naar het nut van de zogenaamde samengestelde oefeningen waarbij je in 1 oefeingen/ bewegingsvorm meerdere spiergroepen tegelijk aanspreekt.

Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het volgende circuit. Werk de oefeningen achter elkaar af zonder rust en houd je aan de herhalingen/ te volgen tijd. Te makkelijk? Doe de ronde nogmaals. Herhaal dit circuit 2x per week.
- Ga op de buik liggen. Hef je lichaam op waarbij je alleen steunt op onderarmen en tenen. Houd hierbij je lichaam evenwijdig aan de vloer (houd 15-30 sec vast)
- Doe 10-30 push-up
- Doe 20 kniebuigingen (het lichaamsgewicht bij de kniebuiging is altijd op je hakken. Probeer tijdens de kniebuiging je tenen te bewegen. Op deze manier is je houding goed)
- Ren gedurende 30 seconden heen en weer over 10-15 mtr waarbij je je knieën heft.
- Doe 25 sit-ups voor de buikspieren
- Ga staan en zak door de knieën. Breng de handen naar de vloer en loop op je handen naar voren en terug. Ga weer staan. Houd je lichaam stabiel door je buikspieren aan te spannen tijdens het lopen op je handen. (herhaal 15x)
- Doe gedurende 45 seconden schaduwboksen
- Eindig met 10-30 push-ups

In dit circuit is eigenlijk maar 1 traditionele oefening voor de buikspieren opgenomen maar doordat je bij de andere oefeningen alle spiergroepen in je lichaam aanspreekt zullen je buikspieren helpen om je lichaamshouding stabiel te houden.

Veel sportplezier...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.