dinsdag 2 februari 2010

Het belang van CORE training


Core Training is het effectief trainen van de middensectie.

De middensectie zijn de buikspieren en de onderrugspieren. Maar hoe train je die effectief en waarom is dit zo belangrijk?
Laat ik je allereerst van de illusie afhelpen dat je een sterke en goed zichtbare 'middensectie' krijgt door alleen je buikspieren te trainen. Over het algemeen traint men de buikspieren niet voldoende.

Een buikspieroefening als de sit-up is een goede oefening maar deze alleen is niet voldoende. Je dient te buikspieren veel meer te isoleren en uit te putten om ze echt sterker te maken. Door een spier te isoleren pak je niet alleen de oppervlakkige spieren aan maar train je ook de dieperliggende spieren. Dat is waarom de 'plank' (zie afbeelding) zo'n goede oefening is om je buikspieren sterker en beter zichtbaar te maken. Train dus naast je traditionele buikspieroefeningen ook je diepergelegen spieren.
Probeer deze positie 30 seconden vast te houden, neem 30 seconden rust en herhaal 3x.
Train je middensectie minimaal 2x per week voor optimaal resultaat.

En...
Om de spieren beter zichtbaar te maken dien je je uithoudingsvermogen aan te spreken anders worden je mooie spieren natuurlijk nooit zichtbaar. Hiernaast zul je het belang gaan ervaren in al je bewegingen in het dagelijks leven. Je houdig wordt beter, je beweegt makkelijker en je stofwisseling wordt sneller. Lees meer in het volgende bericht....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.