woensdag 10 februari 2010

Afvallen door sport en voeding

Afvallen door sport en gezonde voeding
• Afvallen deel I

Afvallen is "meer vet verbranden, dan dat je lichaam weer aanmaakt".
Sporten is hiervoor bij uitstek geschikt. Je gebruikt immers meer energie en dit in combinatie met een andere eetgewoonte is dat dé manier om op gezonde en natuurlijke wijze te vermageren.

Tot 50 % van het activiteiten nivo, dat is het punt waarop je bij het sporten buiten adem raakt, gebruikt men vooral vet als brandstof. Vanaf die 50 % van het activiteiten nivo tot aan het omslagpunt verbrandt men koolhydraten (suikers) en minder vetten. Dat punt van buiten adem raken, de overgang van aeroob naar anaerobe verbranding, noemen we ook wel het omslagpunt.

Het zo kort in de vet verbrandingszone zijn is je probleem, maar is ook je oplossing.

Het probleem is dat als je met sporten begint om af te vallen, je vaak te veel in een te korte tijd wilt doen. Je belandt daardoor gemakkelijk in de koolhydraat verbrandingsfase (van 50 tot 100 % van je aerobe activiteiten).. Je valkuil is dus om in te korte tijd te heftig te willen sporten.

De oplossing is om op een lager niveau te sporten om zo in de vet verbrandingszone te blijven. Omdat je op dit nivo langer kunt presteren zal het vet verbrandingseffect zeer effectief zijn. De sporten die hieraan voldoen zijn de zgn. "duursporten". Voorbeelden zijn wandelen, hardlopen, fietsen en zwemmen.

Dus de oplossing is om gedurende langere tijd op een lager inspanningsniveau te sporten !!

Dit zal ongeveer op een nivo zijn van 50%-70% van je maximale hartslag.

Wanneer gaande weg je conditie toeneemt, zal ook het niveau van vet verbranding omhoog gaan. Van 50% naar 80%. Hoe meer je conditie toeneemt, hoe meer vet je verbrandt en des te meer je zult afvallen.

Wil je meer lezen over afvallen en voeding stuur dan een mail naar info@i-trail.nl
Je krijgt dan het volledige artikel gratis toegestuurd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.