donderdag 16 juni 2011

Voedingstip!

'Eet niet meer dan je verbruikt' (ook niet minder)

Tja, da's makkelijk!
Ja, dit is een hele simpele regel die opgaat bij elk normaal en gezond voedingspatroon, dieetadvies of je eigen gevoel over de hoeveelheid voeding.

Het hangt allemaal af van de hoeveelheid beweging per dag en de hoeveelheid calorieen wat die activiteit(en) vraagt. Reken dit uit en ga vervolgens eens een paar dagen aan de slag. Tel de calorieen van je maaltijd bij elkaar op. Zo heb je na een paar dagen een beeld van je voedingspatroon. Op internet zijn hele goede sites die je alles vertellen over de hoeveelheid calorieen van je maaltijd. Hiernaast kun je op www.caloriecalculator.nl/calorieen-per-activiteit/ berekenen hoeveel je verbrand over de gehele dag.

Over het algemeen hebben mannen 2500 calorieen per dag nodig en vrouwen 2000. Het is echter een ander verhaal als je intensief sport en een zwaar beroep uitoefent. Dan heb je juist weer meer calorieen nodig.

Als laatste kan het ook zo zijn dan je te weinig eet! Je lichaam slaat op deze manier alle voeding op als vetten en leert om te gaan met weinig voedsel.
Ga uit van een gezond en stevig ontbijt en nuttig 6 maaltijden per dag!
Geen tijd voor ontbijt?
Koop een blender gooi er wat yoghurt in, voeg bosbessen, ijsklontjes en wat amandelen toe. Een snel, gezond en voedzaam ontbijt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.