maandag 27 juni 2011

Eet eiwitten!

De laatste tijd is het dieet van Dr Frank natuurlijk enorm in de media. Het principe is heel simpel: eet eiwitten, veel meer eiwitten dan koolhydraten.

Wat is het nadeel hiervan?
We hebben allemaal een natuurlijke behoefte naar koolhydraten (suiker, zoet, snoep, beleg, pasta etc). Koolhydraten leveren ons energie en vaak zitten in veel koolhydraatrijke HEEL VEEL VITAMINES; FRUIT!
Door het (tijdelijk) schrappen van fruit uit je voedingspatroon mis je dus een heleboel vitamines. Hiernaast is een dieet in het begin leuk maar na verloop van tijd ben je het zo zat dat je terugvalt in je oude voedingspatroon met alle gevolgen van dien!

Eiwitten zijn bouwstoffen en je lichaam heeft dit nodig om te herstellen en je spiercellen opnieuw op te bouwen na een intensieve training. Hiernaast hebben eiwitten als voordeel dat je al snel vol raakt van een maaltijd wat relatief veel eiwitten bevat. Bovendien zijn eiwitten LANGZAAM verteerbaar waardoor je minder snel een hongergevoel ervaart!

Wat kun je dus beter doen?
Eet gevarieerd en zorg dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Eet voldoende koolhydraten, eiwitten en zelfs vetten. Als je gewicht wil verminderen kijk dan eens wat je op een dag TEVEEL aan koolhydraten binnenkrijgt. Het lichaam slaat een teveel aan koolhydraten op als vet. Doe minder suiker in de koffie, minder dik beleg op de boterham, minder jus op de groent maar schrap niet alle koolhydraten uit je voeding!
Neem dan op je beurt iets meer eiwitten in en zie het resultaat; een ander eetpatroon wat je jaren kunt volhouden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.