donderdag 23 september 2010

Momentje voor jezelf.



Begin je dag goed. Sta vroeg op en beweeg.
(deze foto is genomen vanochtend om 07.45 uur in Ohe en Laak)

Stretchen of niet?

Is stretchen nou zinvol of niet?
Uit een onderzoek van de university van Tampa blijkt dat het prestatievermogen van lopers juist afnam nadat ze gestretched hadden. Hiernaast bleken ze ook nog meer energie te verbruiken. Stretchen tijdens de lessen van i-TRAIL?
Bovenstaand onderzoek sluit aan bij de visie die ik heb op stretchen.
Stretchen na afloop is perfect. De spieren worden soepel en op lengte gebracht. Voorafgaand aan de inspanning is dit niet nodig omdat de spieren door inspanning juist verkorten. De juiste spierspanning oproepen is veel belangrijker.
(andere onderzoeken tonen weer iets anders aan maar het positieve effect van stretchen voorafgaande aan de inspanning is nooit bewezen)

dinsdag 21 september 2010

A NEW START!

De herfst staat voor de deur. Tijd voor het seizoen waarin de natuur zich van zijn mooiste kan laat zien. Inspiratie vind je om je heen.

De fitness- en bewegingstrends voor de komende tijd op een rijtje;
Korte workouts zijn populair.
Dit is natuurlijk erg logisch als je kijkt naar de tijd waarin we leven. Alles wordt sneller en hoe past sport dan in je leven? Gek toch dat we vaak ons BELANGRIJKSTE instrument op de laatste plaats zetten?
Trendwatchers voorspellen kleine fitnesscentra op vliegvelden, in winkelcentra en op andere plaatsen waar veel mensen komen. Even tussen het shoppen een workout van een half uur.
Functionele training.
Waarom zou je niet bewegen op een manier waarvoor je lichaam gebouwd is? We zijn in principe (met alle respect) veredelde apen, toch? Gebruik dan in een training je totale lichaam en maak je lichaam sterker en fitter. Dat betekent dat je meer moet doen dan bijvoorbeeld alleen op een spinningbike zitten. Combineer meerdere trainingen in 1 workout of verschillende trainingen per week...
Het nut van CORE training.
Het trainen van de middensectie is belangrijk. Om een aantal simpele redenen;
Je buik- en onderrugspieren voorkomen dat je wervelkolom in elkaar zakt. Je houding verbetert dmv CORE training. Het voorkomt rugklachten en levert hiernaast een bijdrage aan je hele bewegingsapparaat. Dus wielrenners, tennissers, lopers etc. TRAIN JE MIDDENSECTIE...